Petter Nårsa vann X-games

Petter Nårsa körde hem guldet i X-games 2017 i Aspen, Colorado. "Det här det största man kan vinna", säger han till PT en timme efter finalen.

27 januari 2017 02:09

Skotercrossens X-games-tävling avgjordes i Aspen under torsdagen. De flesta trodde att det i sedvanlig ordning skulle bli Tucker Hibbert show i år igen. Amerikanen har vunnit samtliga X-games sedan 2007 – förutom 2012 – och stoltserar med totalt 14 medaljer varav 10 guld.

Men Moskosels stolthet Petter Nårsa ville annat. Efter en dålig start på dagen körde han up sig – rejält.

Så här beskriver han finalen:

– Det var en jättekonstig start. Den var jättekort. Jag var trea i kvalheatet så jag var ganska långt ut på startlinjen. Men på något sätt lyckades jag få en skidlängd och klara kurvan utan att någon körde på mig.

När han kom ut ur första kurvan bestämde han sig.

– Då var det guldet jag gick för. Det var lite darrigt när vi började komma ikapp varvade åkare och så, men jag höll luckan på runt fem sekunder, säger Petter Nårsa.

Det var inte bara starten som var kort.

– Det var varvtider på 20 sekunder ungefär. Jag har ju kört såna banor tidigare så jag visste att starten skulle vara a och o.

Han körde i mål med tre sekunders marginal före Adam Renheim, Lincoln Lemieux och suveränen Tucker Hibbert.

Hur högt rankar du ett guld i X-games?

– Det är svårt att säga just nu. En vinst är alltid en vinst, men uppfattningen man får från tv och sånt är väl att det här det största man kan vinna.

Petter Nårsa har sedan tidigare en femteplats som toppnotering i X-games-sammanhang. Nu kan han lägga karriärens tyngsta titel till samlingen.

Har du hunnit smälta segern?

– Nej, det är så mycket folk och uppvaktning här nu så att... Men när man får komma på hotellrummet och slappna av så.

Sambon Elina Öhman fick dock stå vid sidan då X-games inte har någon damklass än.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!