Jalonen: "Vi kan vinna över vem som helst"

Ett nederlagstippat Finland manövrerade ut de svenska stjärnorna och tog sig vidare till semifinal efter 5–4 efter förlängning. Nu väntar storfavoriten Ryssland i semifinal.

Vi har chans att vinna över vem som helst, säger Finlands förbundskapten Jukka Jalonen till finska C More enligt Yle.

23 maj 2019 23:39

Elias Pettersson gjorde 3–1 för det tungt NHL-förstärka Sverige tidigt i andra perioden. Då borde kanske uppförsbacken ha blivit för brant för ett Finland utan en enda ordinarie NHL-spelare i laget.

Det blev tvärtom.

Finland tog över spelet allt mer och med en och en halv minut kvar av slutperioden tog lagkaptenen Marko Anttila matchen till förlängning med sitt 4–4-mål. I förlängningen klev sedan Sakari Manninen fram och skickade Tre Kronor ut från VM – och Finland till semifinal.

Resultatet bevisar att det också spelar bra spelare i europeiska ligor. Fast vi skulle ha förlorat så skulle jag ha varit stolt över laget, vi har spelat bra ishockey hela turneringen, säger Jukka Jalonen till finska C More enligt Yle.

Nu väntar Ryssland i semifinal. Ryssland gick obesegrat genom samtliga sju matcher i gruppspelet och besegrade USA i sin kvartsfinal med 4–3.

När man spelar med passion och hjärta är allt möjligt, säger Jalonen.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!