Inkster: "Fantastiskt för damgolfen"

En stolt förlorare.

Det var USA:s kapten Juli Inkster efter det sanslösa Solheim Cup-dramat.

Det var fantastiskt för damgolfen. Vi spelade väldigt bra, säger hon.

15 september 2019 20:45

Efter att ha lett USA till två raka segrar i Solheim Cup stod Inkster den här gången på förlorarnas sida. Den karismatiska kaptenen kunde ändå inte vara alltför nedslagen efter den golfpropaganda som Europa och USA har levererat på Gleneagles i dagarna tre.

I går var en brutal dag för golf (extrema vindar och regn). Och i dag kom solen fram och vi fick se massor av bra golf. Ni vet, europeiskorna spelade fantastiskt. Så man lyfter på hatten och ser fram mot Toledo (i Ohio där Solheim Cup spelas om två år), säger Inkster.

59-åriga Inkster, som gjorde nio Solheim Cup som spelare, hoppas att årets drama på Gleneagles kan höja damgolfens status ytterligare

Ingen kan förstå hur tufft det var i går och hur bra alla spelade, säger hon.
Jag tror att många underskattar damgolfen och ger den inte lika mycket "cred" som den förtjänar. Men de här damerna är idrottare som är otroliga på det de gör. Och det irriterar mig att vi alltid hamnar i baksätet, för jag tycker inte att de här damerna någonsin förtjänar att sitta i baksätet.

Inte bara spelmässigt var årets Solheim Cup en succé. Drygt 90 000 åskådare kom till skotska Gleneagles under veckan och såg till att golfklassikern fick en fantastisk inramning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!