"Ingen vill se ett Ryder Cup utan publik"

Alternativet att spela golfklassikern Ryder Cup utan publik är inte ett alternativ.

Det säger Europalagets kapten Padraig Harrington.

Alla tittar på Ryder Cup på grund av spänningen som skapas av åskådarna, säger han till BBC Radio.

8 april 2020 17:30

Tävlingen mellan Europas och USA:s golfherrar avgörs vartannat år. I år är Ryder Cup planerat till 25–27 september på Whistling Straits i amerikanska Wisconsin, men coronapandemin gör att man kanske måste spela utan publik.

I så fall är det bättre att skjuta upp evenemanget, säger irländaren Padraig Harrington, kapten för Europalaget.

Ingen vill se ett Ryder Cup som spelas utan att fansen är där, säger han till BBC Radio.
Det är ingen tvekan om att tävlingen blir mycket bättre av det (att ha publik). Jag tror att det finns en enighet i att Ryder Cup inte ska spelas om inte fansen är där.

Ryder Cup har tidigare skjutits upp en gång, när tävlingen med kort varsel flyttades från 2001 till 2002 efter terrordåden i USA den 11 september.

Harrington säger att han har pratat med arrangören om möjligheterna att skjuta fram tävlingen. Än så länge planerar han dock utifrån att Ryder Cup 2020 blir av som planerat.

Jag hoppas att vi får chansen att spela. Det vore något för människor att samlas kring och något som man kan se fram emot och njuta av, säger Harrington.

Tidigare har flera majortävlingar både på dam- och herrsidan skjutits upp eller ställts in. Senast i raden var herrarnas British Open som helt stryks ur kalendern för första gången sedan andra världskriget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!