Nyligen kom beskedet att endast de nationella serierna får avslutas i innebandy, övriga serier avbryts omgående till följd av coronaspridningen.

– Men hur det skulle bli med DM-finalerna fick klubbarna själva komma överens om, berättar Mattias Engberg, ordförande för damsektionen i Öjebyn.

Öjebyns damer skulle spelat den första finalen mot Notviken hemma på tisdag, men nu ställs den alltså in. Mattias Engberg förklarar att ingen spelare visat några sjukdomssymptom, men att klubbarna valt det säkra före det osäkra.

– Det känns helt rätt.

Matchen hade blivit ett bra test för Öjebyn som drömmer om spel i allsvenskan i framtiden. Den här säsongen var man bara fyra ynka sekunder ifrån seriesegern i division 1.

Det var nämligen tiden som återstod innan IBK Luleå satte 6–5-målet mot Boden i sista omgången och klättrade förbi Öjebyn på målskillnad.

– Visst var det jobbigt att vara så nära och bli snuvade när bara fyra sekunder återstod. Men jag tycker det ser ljust ut för Öjebyn på damsidan. Jag är säker på att vi går upp till allsvenskan inom de närmaste åren, säger tränaren Tomas Josbrant.

Kanske var det egentligen något av poängtappen i början av säsongen som i slutändan kostade.

– Vi försöker tänka positivt. Inför säsongen var målsättningen att komma topp tre, och det lyckades vi med.

Någon DM-final blir det inte heller för herrarna i Öjebyn och Wibax Piteå, i alla fall inte förrän närmare hösten.