Göteborgsvarvet vädjar till löparna

Göteborgsvarvet 2021 är hotat. Det är konsekvensen av att världens största halvmaratonlopp tvingats ställa in i år som en följd av coronaviruset.

Den risken finns, säger Jahja Zeqiraj, ordförande i Göteborgs friidrottsförbund, till GT.

8 april 2020 13:35

De som anmält sig till årets lopp ges nu en valmöjlighet. Antingen att delta i ett virtuellt lopp som är seedningsgrundande inför 2021, flytta sin startplats till 2021 eller att helt enkelt efterskänka sin startavgift till Varvet. Ledningen hoppas att många ska välja det sista alternativet för att säkra loppets framtid.

Man har möjlighet att bli en ”Göteborgsvarvet-hero” och för alltid finnas i våra hjärtan säger Jahja Zeqiraj.

Senast den 12 april måste löparna lämna besked. Och hur de väljer kan vara avgörande.

Ekonomin är hårt ansatt för förbundet, säger Jahja Zeqiraj.

Göteborgsvarvet omsätter årligen omkring 60 miljoner kronor och genererar 20 miljoner åt distriktets friidrottsföreningar. Att årets lopp, som skulle ha gått den 16 maj, ställdes in innebär ett stort ekonomiskt avbräck, så stort att 2021 års upplaga av loppet kan vara hotad.

Den risken finns självklart och vi försöker anpassa oss efter situationen som är i dessa coronatider. Den ekonomiska situationen är oavsett vad som händer framöver väldigt prekär och vi kommer att behöva vidta åtgärder. Vilka det är får vi återkomma till, säger Jahja Zeqiraj.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!