Eriksson tillhörde Sveriges mest framstående och kunniga journalister inom ämnet längdskidåkning.

En position han byggt upp under årtionden genom att bland annat bevaka över 60 skid-SM i rad.

Han var känd för sin seriositet, noggrannhet och förde en egen mycket omfattande statistik över skidresultat. Något han började med redan 1962.

Sin allra första tävling av betydelse bevakade han åt Piteå-Tidningen 1 januari 1954 och det var skid-SM i Lycksele.

Frille Eriksson var under flera år på 1950-talet anställd på Piteå-Tidningen och senare även en tid på Norrländska Socialdemokraten. Han hade också en mängd uppdrag, bland annat för Svenska Skidförbundet och som projektledare för Riksmarschen och tilldelades även Riksidrottsförbundets högsta utmärkelse.

Frille Eriksson bodde i Sandviken men var under många år frilansande krönikör och skidexpert på Piteå-Tidningen och fortsatte att bevaka tävlingar åt tidningen.

Sin sista krönika skrev han 30 oktober 2013. Han avslutade med: "Är det slut nu, undrar kanske någon. Nej, inte alls! Jag drar visserligen ned på mitt dagstidningsskrivande. Men den skidstatistik jag sysslat med sedan 1962 – och som resulterat i ett stort antal inbundna böcker – fortsätter jag med. Liksom att besöka SM, säkert också något internationellt mästerskap på skidor".

Så blev det, Frille Eriksson höll sitt stora intresse för skidor levande till han somnade in den 16 juni 2019. Han blev 87 år.