Första V75-dubbeln för lovande travkusken

Magnus Djuse är en av landets mest lovande travkuskar. 19-åringen hade flera fina segermöjligheter inför V75-tävlingarna i Skellefteå. Det började illa med några galopper men innan tävlingsdagen var över hade han fixat en V75-dubbel.

Den första i Djuses korta men framgångsrika karriär.

5 oktober 2019 21:11

I den tredje avdelningen hade Magnus Djuse segern på gaffeln med Art Kjarvalds men det blev en snöplig galopp drygt hundra meter från mål.

Inför V75-loppet med Eder Bob höll det på att gå galet redan i defileringen.

Eder Bob gillade inte sulkyn och skulle slå (bakut) i defileringen. Han blev lite rädd och ville inte alls springa framåt. Vi hade två val; att stryka hästen eller att byta sulky. Nu bytte vi sulky och då gick det bättre, förklarade Djuse lugnt.

Attackerade på slutet

Efter ett fint lopp i rygg på ledaren fick Eder Bob attackera dryga varvet kvar, på sista långsidan övertog han ledningen och sedan var det full fart.

Hästen blev lite pigg när vi fick ledningen och jag lät honom löpa ut som han ville. Jag var förstås rädd för Antonio Trot som låg i rygg och han närmade sig hela tiden men Eder Bob är en riktig kämpe och höll undan.

I loppet efter fullbordade Djuse karriärens första V75-dubbel när han vann med Mr Golden Quick. Även den här gången med taktisk kyla och finess.

Mr Golden Quick fick spara värdefulla meter genom att springa de två första varven på innerspår. Cirka 1 200 meter före mål gick han ut i andraspår och fick sedan vänta med attacken till utgången av sista kurvan.

Det var någon kusk som gormade bakom mig för att jag gick ut med en trött häst. Men jag känner Mr Golden Quick vid det här laget och vet att han är väldigt slö i loppet men spurtar alltid bra. Det var en skön känsla över upploppet när han gick ifrån till seger och jag tog min första V75-dubbel. Det är jättestort förstås, sade Djuse.

Tränaren Mika Haapakangas var strålande glad efter sjätte V75-segern för ekipaget. Förstapriset var hela 200 000 konor i lördagens största lopp – Stig Lindmarks styrkeprov.

Magnus ligger nu på delad tionde plats i kuskarnas V75-liga med nio segrar. I den svenska kuskligan, där alla banor räknas, ligger han på en stark tiondeplats med hela 90 segrar.

Tävlade mot brorsan

Magnus körde i flera lopp mot två år äldre brorsan Mats som fått sitt stora genombrott i år. Mats ligger på 19:e plats i kuskligan med 64 vinster.

Äldsta brorsan Djuse, Mattias 30 år, tillhör en av de nya och bästa proffstränarna i landet med licens på Solvalla. Och i Frankrike finns fjärde brorsan Djuse, Martin 27 år, som fått en bra start som tränare i sitt nya land.

Någon rivalitet mellan de fyra bröderna från jämtländska Brunflo förekommer aldrig.

Tvärtom.

Vänskapen är stark och kvartetten gläds med varandras framgångar.

Jag tycker att Mats borde få priset som årets komet i år, sade Magnus som fick priset i fjol.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!