Ett steg framåt för K 4

Jakten på säsongens första seger går vidare för K 4 IF. Men förlust med 8–11 mot topplaget Ersboda var ett steg i rätt riktning.

12 november 2016 21:06

Det har inte varit någon rolig säsongsstart för K 4 IF i innebandyettan. En seger efter förlängning och åtta förluster – så lyder facit hittills.

Då var det knappast en överraskning att tabelltrean Ersboda blev en svår uppgift.

– De är ganska svårspelade, men jag tycker ändå att vi börjar hitta lite mer rätt i spelet, kommenterade tränaren Henrik Sundkvist.

K 4 höll länge jämna steg. Efter den första perioden var ställningen 3–3 och en bit in på andra 5–5. Men Ersboda hann skapa lite lucka, 8–6, inför den tredje perioden.

K 4 reducerade till 7–8 i början på slutperioden, men fick till slut ge sig med 8–11.

– Vi försökte och plockade ut målvakten och spelade först sex mot fyra och sedan sex mot fem, men tyvärr får vi inte in bollen.

Trots förlusten stack tre spelare ut i hemmalaget. Kedjan med Johan Renberg (3+3), Oskar Forsgren (3+2) och Alexander Milovanovic (2+1) låg bakom samtliga K 4:s mål.

– Vi tryckte ihop dem för att ha en ledande kedja. Det är lite synd att de andra femmorna inte orkar hålla undan, menade Henrik Sundkvist.

Förutom den nämnda trion var Oskar Westerlund den ende K 4-spelaren som noterades i poängprotokollet med en assist.

Med bara två poäng är K4 jumbo i division 1. Och snart kommer en kritisk vecka.

– Vi har fyra matcher på åtta dagar. Nu måste vi matcha hårt.

Efter bortamatch mot Gamla Stan den 19 november väntar tre raka hemmamatcher; mot Skellefteå (22 november), Hålsta (26 november) och Örnsköldsvik (27 november).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Elvstrand