Makethemark vann säsongsdebuten på ett imponerande sätt. Då kvalade han samtidigt in Olympiatravet, men sällskapet runt miljonhästen var tidigt på det klara med vad man hade för plan.

– Att starta honom bara sex dagar efter kvalloppet på Romme var inte aktuellt. Det som väntar nu är Copenhagen Cup om drygt två veckor, förklarar Bodentränaren Petri Salmela.

Vad händer sedan?

– Det blir ett storlopp till mellan Köpenhamn och Boden.

I Stockholm?

– Nå ja där kör man väl ganska mycket stora lopp, skrattar Salmela.

Är det största loppet (Elitloppet) aktuellt?

– Vi får se....svaret kommer väl om två veckor ungefär.

– Men årets stora mål är Norrbottens Stora Pris och det är mot det loppet som vi har siktat hela vintern, säger Salmela om miljonloppet på Bodentravet.

I sin första start för säsongen slogs Makethemark och Sorbet om segern på Romme. Det krävdes målfoto för att sära på de två och det blev till Älvsbyhästens fördel.

– Han bara överraskar bara mer och mer. Att kunna vinna över så bra hästar som det var med på Romme är fantastiskt och han gör det själv, säger Salmela om segern i säsongsdebuten.

Är han rent av bättre än tidigare?

– Det känns som om att han har tagit ett steg till och framför allt blivit starkare samtidigt behöver han inte bli bättre än i fjol utan det räcker att han håller samma standard.

Även Bodentravets banchef David Zimmer hoppas på en duell mellan fjolårssegraren Propulsion och länsstjärnan MaketheMark.

– Givetvis skulle det vara fantastiskt. Det är en häftig grej att se fram mot, men inget är klart ännu då det faktiskt är ganska länge kvar innan det avgörs, säger Zimmer och syftar på den 15 juni.

I dag (fredag) körs dock lunchtrav i Boden i ett väder som mera liknar högsommar.