Norrbottningarna Lisa Vinsa, Piteå elit, Jennie Öberg, Kalix SK och Björn Sandström, Piteå elit, var uttagna att tävla i norska Harstad i finalen av den Skandinaviska cupen den kommande helgen.

Men nu står det klart att det inte blir några tävlingar.

– Jag fick veta det sent i går (tisdag) på kvällen. Jag hade packat klart när jag fick reda på det. Klart att man blir less när allt var färdigt. Men man kan inte bli jättearg eftersom det är av hälsoskäl, säger Lisa Vinsa.

Jobbigt när det stör planerna förstår jag?

– Ja, man var halvt på flyget.

Men i stället för tävlingar i Norge har nu Lisa Vinsa styrt om sin tävlingsplan och tar sikte norrut mot hemtrakterna i Kiruna.

– Jag ska åka Kopparrajden uppe i Vittangi och är taggad för det också. Jag åker upp till Kiruna i morgon (fredag). Bra att jag får tävla och Kopparrajden är en fin tävling, säger Vinsa.

Coronaviruset ställer till det i idrottsvärlden. Lisa Vinsa åkte tremilen i Holmenkollen i lördags och hon gjorde det inför tomma läktare på skidstadion.

– Nu blev jag inte så chockad att Skandinaviska cupen ställdes in. Snarare är jag mer chockad att man körde Holmenkollen förra helgen.

Hon fortsätter:

– Det känns så tråkigt för mig nu när formen börjat kännas bättre att man inte får tävla. Men det är delade känslor, vad är skidåkning jämfört med att världen går under, säger Lisa Vinsa.

Har du hört något om SM-veckans tävlingar?

– Nä, ingenting.