Coleman kräver ursäkt av Usada

Christian Coleman friades från misstankarna om brott mot antidopningsreglerna – men ärendet är inte avslutat, enligt sprintern själv.

Nu kräver han en ursäkt av den amerikanska antidopningsbyrån Usada.

12 september 2019 09:39

I en video som friidrottsstjärnan postat på Youtube säger han att anklagelserna skadat hans rykte som friidrottare och att han förlorat närmare 1,5 miljoner kronor på att stanna hemma och ta tag i anklagelserna i stället för att tävla.

Jag känner att man inte kan sätta ett pris på det faktum att jag måste ta itu med det här... och att det har skadat mitt rykte, säger han.

Regelbrottet han misstänktes för handlade om det så kallade vistelserapporteringssystemet, men Usada drog tillbaka anklagelserna efter att ha tagit del av Wadas riktlinjer om hur regeln ska tolkas.

Människor förstår inte hur lätt det är att missa tester. Ibland glömmer du att uppdatera appen, men det har inget att göra med dopning eller att undvika tester, säger han och fortsätter:
Många har missförstått hur systemet fungerar. Jag testas 30-40 gånger per år. Det är galet många gånger. Jag är en människa. Jag glömmer ibland.

Coleman tog VM-silver 2017 och är med noteringen 9,81 världens snabbaste man på 100 meter i år. I och med att han friades från anklagelserna är han fri att tävla på VM som inleds den 27 september.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!