Bromé avgjorde för Örebro inför NHL-klubbarna

2–1-seger mot formstarka Linköping och serieledaren Örebro fortsätter att ösa på i SHL.  

Samtidigt gjorde forwardsstjärnan Mathias Bromé bästa reklam för sig när han klev fram och kyligt satte det avgörande målet på straff – inför ögonen på NHL-representanter som kollade in honom i Behrn arena.

Det är så klart kul att folk är här när man spelar bra, säger han till TT.

21 november 2019 22:54

Mathias Bromé som stod för 35 poäng (15+20) på 52 SHL-matcher för Mora förra säsongen har verkligen gjort succé i Örebro där han leder den interna poängligan.

Men hela närkegängets hysteriska form håller i sig – efter torsdagskvällen seger har Örebro tagit elva trepoängare på de 13 senaste matcherna. Örebroarna bröt samtidigt Linköpings fina trend – som stannade på fyra raka segrar.

Drömstart

Örebro fick också en drömstart i den kokande och nästintill slutsålda hemmaborgen.

Efter drygt fem minuter bombade förre Linköpingsspelaren Kristian Näkyvä in 1–0 i powerplay från backposition. Tio minuter senare kvitterade sedan Linköpings amerikanska nyförvärv Sam Lofquist när han prickade krysset.

Men tidigt i den andra perioden kom det avgörande 2–1-målet efter att Mathias Bromé först ordnat en straff som han sedan tog hand om och satte läckert bakom målvakten Jonas ”Monstret” Gustavsson.

TT: Hade du bestämt innan vad du skulle göra?

Det hade jag. Jag kommer mot den bortre sidan där, sen slänger han sig och då har jag krysset ledigt. Det är ett fint mål och en fin straff, säger Bromé.

TT: Och du gjorde det inför NHL-representanter från Chicago, Vancouver och Toronto som var på plats för att kolla in dig - du gjorde bra reklam för dig i dag.

Ja, men så är det. Jag spelade en bra hockey i kväll. Men hela våran lina är väldigt bra och framgångsrik.

"Finns intresse"

TT: Redan inför denna säsong fick du erbjudande från NHL - men valde till sist att lämna Mora och satsa vidare i Örebro. Hur resonerar du nu?

Allt handlar om att vara redo för att åka över och ha en ärlig chans att kunna spela NHL. Men jag tyckte att jag behövde ett år till i SHL för att visa att jag är en bra hockeyspelare. Fast nu när jag har startat säsongen så bra som jag gjort så ger det mig en morot och en trygghet att jag kan leverera på den här nivån och då kan jag även ta en chans att åka över om jag väl får den, säger Bromé och fortsätter:
Jag vet att det finns intresse. Det är inget att sticka under stolen med. Men jag låter min agent sköta allt det där.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!