Luleå Hockey/MSSK är på plats nere i Jönköping för att förbereda sig för fredagskvällens match 2 i SM-finalserien mot HV71 under fredag kväll.

Men nu har premisserna hastigt ändrats.

SDHL har tillsammans med Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott idag fredag tagit beslut om att finalen kommer att spelas i bäst av tre matcher istället för tidigare bäst av fem matcher.

Under fredagen har SDHL fått besked om sjukdom i finallagen och därför har fredagens match samt söndagens match ställts in i dialog med Svenska Ishockeyförbundets tävlingsavdelning.

I eftermiddag samlas elitkommité dam för att diskutera hur man går vidare i processen att spela klart finalserien. Förslag i elitkommité dam kommer att lämnas till Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott för beslut.

Beslutet kommer tas efter 15.00 i eftermiddag om SM-finalserien ska spelas klart eller inte.

– Vi ställer in fredagens och söndagens match och tar det säkra före det osäkra. Helgens matcher ställs in men vi ska prata vidare om hur och om vi kan lösa hur finalmatcherna ska spelas, säger Angelica Lindeberg, kommunikatör för SDHL.

Vad kan du säga om de här sjukdomarna i finallagen?

– Inte så mycket egentligen. Vi har fått indikationer från båda lagen att det är så och vi får utgå från det och ta det på allvar, säger Lindeberg.

Handlar det om coronavirus eller något annat?

– Det är ingenting som är bekräftat utan vi tar det säkra före det osäkra i stället för att spela, säger Angelica Lindeberg.