Bekräftat: Landslagsforwarden klar för Luleå

Under onsdagen kunde Sporten avslöja att Phoebe Staenz är klar för Luleå Hockey/MSSK. Ett tag senare bekräftade klubben att forwarden är klar. "Mina tidigare lagkamrater Anja Stiefel och Dean Kukan bara haft gott att säga om föreningen, så det var ett enkelt val för mig", säger hon.

Phoebe Staenz har skirvit på för Luleå Hockey/MSSK.

Phoebe Staenz har skirvit på för Luleå Hockey/MSSK.

Foto: BRIAN SNYDER

Ishockey2020-01-15 11:50

Den 12 januari kunde Sporten berätta att Luganos forward Phoebe Staenz var aktuell för Luleå Hockey/MSSK. Under onsdagen kunde vi avslöja att den schweiziska landslagsspelaren har skrivit på för Luleå under transferfönstrets sista öppna dag.

Senare under samma dag bekräftades värvningen av Luleå Hockey/MSSK. Kontraktet gäller för resten av säsongen. 

– Det känns fantastiskt roligt att få den här möjligheten att avsluta säsongen tillsammans med Luleå Hockey/MSSK och att få spela hockey i Sverige igen, säger Phoebe Staenz i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag valde att skriva på för LHF/MSSK utifrån att jag tror att det här kommer bli en bra erfarenhet för mig och för att jag vill ta del av den hockeykultur som finns där uppe i norr. Dessutom har mina tidigare lagkamrater Anja Stiefel och Dean Kukan bara haft gott att säga om föreningen, så det var ett enkelt val för mig.

Staenz är inne på sin andra säsong i Lugano och där har hon gjort hela 103 poäng på 41 matcher. 

Hon har dessutom spelat flera OS- och VM-turneringar för Schweiz. 

– Av mig kan man förvänta sig en spelare med stort hjärta och snabba ben. Jag älskar att spela hockey och jag hoppas det kommer smitta av sig både på och utanför isen. Och vad som gäller för avslutningen av säsongen är glasklart, jag kommer för att vinna och för att hjälpa LHF/MSSK försvara mästartiteln, säger Staenz.

Forwarden kommer att ansluta till laget efter landslagsuppehållet i februari. 

– Phoebe Staenz är en energispelare med målsinne och utifrån att hon vill spela rakt och med mycket fart känner vi att hon kommer att passa in bra i vårt lag inför avslutningen av säsongen. Vi har under en lång tid haft en diskussion med henne, så det känns jättebra att vi nu kunnat hitta en lösning, säger Mikael Forsberg, tränare och sportchef i Luleå Hockey/MSSK och fortsätter:

– Efter en höst med mycket skadebekymmer känns det bra nu när vi har de flesta av våra spelare tillgängliga för spel igen. Dessutom känns det som vi är på rätt väg med hur vi vill spela vilket gett oss både en trygghet i spelet och en hel del positiva resultat att bygga vidare på inför avslutningen av serien och det kommande SM-slutspelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!