Här görs årets mål i Norrbotten

En dundrande volley från 25 meter. Där har ni årets mål i Norrbotten.

Henok Tesfaldet Zerais mål mot Piteå IF 2 blir årets mål i Norrbotten 2020.

Henok Tesfaldet Zerais mål mot Piteå IF 2 blir årets mål i Norrbotten 2020.

Foto: Ulrica Johansson / Privat

Fotboll2020-12-01 14:30

Henok Tesfaldet Zerai, Älvsby IF, fick feeling. Han sköt på volley. Från 25 meter. Med fel fot. Samtidigt stod lagledaren Ulrica Johansson vid sidan och filmade med mobilen. Det gjorde hon rätt i, för den fullträffen har nu röstats fram till årets mål i Norrbotten.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna. Jag kan inte beskriva känslan, säger Henok Tesfaldet Zerai när vi når honom på telefon.

Målet, som gjordes mot Piteå IF 2 i division 4, föll både tittarna och tävlingsjuryn på läppen, men konkurrensen mot IFK Luleås Patrick Kpozo var hård. Så hård att båda två stannade på osannolika 121,1816 poäng. Henok gick segrande eftersom han fick fler tittarröster än Patrick Kpozo.

– Det är helt osannolikt att inte ens fyra decimaler kunde skilja dem åt. Men Henoks mål var klart mer populärt bland tittarna, så han gick välförtjänt segrande ur striden. Vi fick in många röster från folket, och att dessa röster faktiskt blev helt avgörande för tävlingen känns riktigt kul, säger Norr Medias Rickard Björling som höll i tävlingen.

Noterbart är att Storfors AIK:s Filip Berglund, som hade två mål i tävlingen för andra året i rad (!), drog hem flest tittarröster, men färre från juryn.

Vad är då historien bakom det vinnande målet?

– Det var bara en känsla. Jag såg bollen komma och det kändes bra att skjuta den här gången. Så då sköt jag, konstaterar Henok Tesfaldet Zerai krasst.

Blev du förvånad över att den gick in?

– Inte över att den gick in. Men att den gick in på det sättet förvånade mig, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!