Vi har informerats om gräddfilen

Insändare2019-11-09 10:37
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

REPLIK

Svar till Anna Bogren-Dalberg gällande ansvar vid skadegörelse

Först vill jag tacka för snabbt och faktafullt svar. Naturligtvis ska vi ha samma faktaförutsättningar för att samarbete ska fungera bra. Det jag skev om angående ersättning vid skadegörelse/olycka när något går sönder är det som vi lärare har blivit informerade om, vilket många av oss naturligtvis reagerade på. 

Skolan har som vi alla vet inte speciellt mycket pengar att bedriva verksamheten med vilket upplevdes, av mig och andra, helt sanslöst att skolan skulle ersätta det som går sönder vid uthyrning. 

Det verkade alltså som om ni har denna förmån från kommunen men att endast vi som jobbar i skolan har blivit informerade om den och ni också står ovetande. Hoppas de som tagit detta beslut kan klargöra hur de tänkt inför oss alla. 

Vad gäller det extraarbete vi lärare måste göra så är det en stor arbetsbörda i ett jobb där man sällan hinner göra allt som är ålagt oss i yrket. Att ställa i ordning inför PSG torde inte finnas i vår arbetsbeskrivning. Är det så att kommunen vill bidra med det borde vi få tid till det. 

PSG och andra sportsliga evenemang är det många av oss har stor glädje av, så jag är absolut inte emot det. Men vi måste se på den verklighet som vi inom skolan lever i. 

Många blir utbrända, går ner i tid för att orka utföra sitt jobb och allt detta drabbar såväl inkomst som kommande pension. Vi kan helt enkelt inte ta på oss mer och mer. 

Men tack igen för snabbt svar. Hoppas kommunen lika snabbt kan komma med en förklaring.