Vet era väljare om vad ni gör, Åström?

31 juli 2019 10:00

Med anledning av: insändaren "Varför missförstås vår ärliga budget?" (25/7).

Sjukvårdspartiet med Johnny Åström i spetsen går ut i ett gemensamt svar tillsammans med Allians för Piteå i en debattartikel i PT och anser att vi, majoritetspartierna, missförstår deras ”ärliga budget”. Det finns ingenting att missförstå i den budgeten.

Det är helt solklart en mycket tydlig ideologisk budget som ni, tillsammans med Allianspartierna, har lagt, Johnny. Det är en riktig högerbudget faktiskt, därom råder ingen tvekan.

Synd att ni inte fullt ut står upp för att ni vill göra en total kursändring och lägga grunden för omfattande privatiseringar i vår kommun, utan fortsätter att krypa bakom redovisningstekniska argument för att dölja den totala förändring som ni vill lägga grunden för i er budget.

Er budget bygger på att man måste organisera om stora delar av styrningen i vår kommun till förmån för en kommande massiv privatisering. Här skrivs det tydligt fast att allt som går att utmana och upphandla ska ut på marknaden, inga områden ska vara fredade. Det handlar bland annat om skolor, om äldrevård och om tillagning av mat till våra barn och äldre.

Det är inte ärligt att ni håller helt tyst om denna politiska kursändring.

Vi vill därför ställa frågan till Johnny Åström och Sjukvårdspartiet för att få veta om det är den här politiska inriktningen som ni har gått ut med till era väljare?

Vet de om att ni gömmer er bakom luddigt formulerade skrivningar om ekonomiska 10-årsplaner, kraftfulla besparingar inom bland annat skolans område eller utförsäljningar av kommunal egendom?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Brith Fäldt (V) andre vice ordförande kommunstyrelsen Anna Bergström (V) kommunstyrelsen