Vägen har funnits sedan 60-talet

Den aktuella vägen är ingen nypåkommen genväg, utan en allmän väg bekostad av skattemedel och går från Långskatavägen fram till avfallsanläggningen på Bredviksberget och fungerat i flera decennier.

10 november 2017 13:24

Jag vistas i området nästan dagligen och vet att katter och rådjur har blivit påkörda på Långskatavägen vid flera tillfällen, ska den stängas också då? Lämnar man ett skadat djur beror det inte på vägen utan på chauffören.

.

Med anledning av: "Nämnden yrkade på återremiss"

och artikeln "Trafiken till soptippen oroar boende".

.

Avfallet skräp finns hela vägen från Djupviken till Bredviksberget, inget som är unikt för det vägavsnittet. Som tur är städas där varje vår av någon förening som får en slant för besväret.

Om brevlådorna placeras utanför vägbanan och inte på, klarar dom sig bättre.

.

Läs även: Insändaren "Rätt ska vara rätt kring Bonäsvägen"

.

Vägen har funnits sedan 60-talet och ersatte då den byaväg som slingrade sig från Öjebyn och ut på Näsudden. Kan inte vara något hastigt påkommet utan fanns där när protesterande personer flyttade in.

.

Att tvinga över trafiken till Långskstavägen där trafiken är mycket intensivare kan inte vara smart. Där ska alltså grusbilar, sopbilar och personbilar som åker till och från centrala Piteå samsas med ett antal hästekipage, det finns fem större och mindre stall i närheten.

Nä, bredda vägstumpen så att sopbilar och annan trafik kan mötas säkert är ett bättre alternativ för avfallsanläggningen kommer inte att försvinna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
40-talist