Trafikkaoset vid skolorna i Älvsbyn

15 april 2019 15:45

Det är 6 år sedan det blev en ny busshållplats för avstigande och påstigande skolbarn vid ishallen i Älvsbyn. Syftet med den var att minimera risken för olyckor vid skolstart och avslut och att få bort obehörig biltrafik (läs: föräldrars bilar)

Tanken var mycke god och från oss bussförare som kör era barn till och från skolan var det väldigt positivt, till en början.

Vi förare har under åren många gånger haft andan i halsen då vi sett hur en del föräldrar bara släpper av sina barn utan en tanke att en stor tung buss är på ingång.

Barn är oberäkneliga och fort är en olycka framme.

Eller föräldrar som parkerar trots att det råder stoppförbud. Detta innebär att vi blir hindrade och det blir svårt att manövrera en stor buss, man får som förare stanna på en icke så lämplig plats.

Det händer ofta att föräldrar kör mot trafiken inne i hållplatsen trots att det är enkelriktat. Det finns en bussfil och den är till för bussar, inga andra fordon.

Vi förare vill uppmana er föräldrar och andra som lämnar och hämtar skolbarnen vid Älvåkraskolan samt Park- och Knut Lundmarkskolan att tänka er för. Parkera där ni får och kan parkera, kör där ni får och kan köra och hindra inte oss i vårt arbete.

Från förarhåll märker vi att problemet bara växer och vi vill se åtgärder snarast.

Vi ser detta som ett arbetsmiljöproblem och att det blir förändring / förbättring och att inget

skolbarn skall behöva göra sig illa innan det är försent.

Barn går inte i repris

Tjänstemän vid Älvsbyns kommun samt polisen är vidtalade och de är väl medvetna om problemet

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bussförarna som kör era skolbarn