Med anledning av: insändaren ”Skojar du, Annie Lööf?” (6/2).

Anne-Christine Esberg (A-C) belyser i sin insändare verkligheten om Annie Lööfs olika hatuttalanden och oförskämdheter mot Jimmie Åkesson. Lööf har bidragit med hat, mobbing, respektlöshet och spridit lögner om SD och väljarna (vilket finns att läsa om på Google, och visar vad SD och väljarna råkat ut för under åren).

Jimmie Åkesson sa i ett en debatt i TV till Annie Lööf : ”Vi är enligt dig bland annat rasister, nazister, fascister, sedan stod du i Sveriges riksdag och sa: Jimmie Åkesson tycker inte om människor från andra länder”. Jimmie sa vidare: ”Du står och ljuger helt uppenbart och undrar sen varför folk tappar respekten för dig?

Hon har nu mage att ifrågasätta varför hon och hennes parti utsätts för hat, det visar bara hur lite hon begriper. Tyvärr är hon inte ensam. Jan Björklund har också agerat på liknande sätt, men kanske inte lika hatfullt som hon.

Avskyn mot SD beror på att Annie Lööf är nyliberal invandringsförespråkare som en gång sa att det inte skulle vara några problem för Sverige att ta emot 30 miljoner invandrare. Vilket naturligtvis inte SD vill.

En del kanske inte tror att hon sagt det, men så är det, och hon verkar inte vara så noga med vad hon vräker ur sig. Under valrörelsen hade hon bara en tanke tillsammans med Jan Björklund, att utestänga SD och 1,1 miljoner väljare från politiskt inflytande, oavsett vad det kostade.

Nu finns det fler som agerar hatiskt och odemokratiskt mot SD, bland annat Transportarbetareförbundet som meddelat att de tänker starta ett uteslutningsärende mot en medlem som aktiverat sig i SD.

De hänvisar till stadgarna. 2014 skrev förbundets ordförande i Transportarbetaren: ”De rasistiska och främlingsfientliga dragen i Sverigedemokraternas politik är så starka att de helt enkelt inte är förenliga med Transports stadgar.”

Det finns nu över 8 500 delningar och massor med kommentarer om detta på facebook.

Vi har haft ett liknande fall i Älvsbyn, där en som arbetade på Röda Korset blev utesluten för att hon engagerat sig i Sverigedemokraterna.

Det är inte acceptabelt att 1,1 miljoner väljare mobbas på olika sätt av vissa företag och tydligen även kan tappa sitt arbete om de engagerar sig SD.