Piteborna, ett särskilt folk ...

5 juni 2019 10:42

Nu hoppas jag få vatten på min kvarn och lite mothugg i min insändare. Piteborna är ett stolt och trevligt folk men i mina ögon nog så skrytsamma när det handlar om sin egen hembygds förträfflighet.

Jag kunde inte låta bli att tjuvlyssna och småle åt en konversation som utspelade sig på Luleå Airport när ett gäng glada Pitebor skulle flyga söderut.

Nu kan jag inte erinra mig vartenda ord men i huvudsak handlade diskussionen om regnet som ständigt faller i Luleå och att solen alltid lyser i Piteå och på deras resmål. Den bästa platsen i planet var på höger sida för då kunde man se både Assi röken och SCA röken och Havsbadet.

Nog om det. För den nyfikne kan jag rekommendera ett besök på SMHI:s hemsida där det klart framgår att Luleå brukar ligga i topp år efter år i solligan och det är nog ingen slump, sorry Piteå.

Om vi nu ska diskutera soltimmar på sommaren så ska Kiruna så klart diskvalificeras på grund av sin midnattssol men både Piteås skärgård, Luleås skärgård och speciellt Rödkallen borde nog ligga ganska bra till för att utmana både Gotland och Öland.

Till sist. Det skymtades inte den minsta rökpelare från både Assi och SCA den morgonen för molnen låg tjocka över Piteå men i huvudstaden möttes vi passagerare av ett strålande solsken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lulebon