Insändare REPLIK / Med anledning av: insändaren "Anders Lundkvist om debatten i Piteå" (31/7).

Nej, Anders, du får verkligen ursäkta mig men jag tycker att du skjuter högt över målet i ditt tappra försök att ursäkta ditt "måleriagerande".

Jag tänker inte påstå att du försökt skattefiffla när du anlitade polsk arbetskraft för att måla om ditt hus. Däremot "glömmer" du i din strävan att rentvå dig själv, att se till den verklighet som utgör den europeiska arbetslösheten, där Sverige i dag ligger på en mycket usel plats i statistiken.

Som du kanske minns så gick du och dina partikamrater till val på att se till så att Sverige skulle få den absolut lägsta arbetslösheten i EU. En annan mycket viktig detalj i S valstrategi var att "i Sverige ska svenska löner och svenska arbetslagsrättsliga villkor gälla".

Vi är många som kommer ihåg Löfvéns kraftiga betoning av dessa två löften. Men när jag ser ditt agerande och läser din förklaring till ditt agerande så förstår jag att dessa vallöften inte är något du tycks bekymra dig om att uppfylla.

För om så vore fallet borde du väl ha anlitat en av alla dessa inflyttade invandrare för att utföra detta arbete. Ett arbete som även en mindre välutbildad person borde ha klarat med lite instruktioner från din sida.

Och, min käre Anders, du skulle då ha hjälpt till att inte bara minska arbetslösheten utan också gett en invandrare möjlighet att utföra ett riktigt arbete istället för att leva på bidrag. Något som du tycks alldeles ha "glömt" i din uppräkning av dina och ditt partis framtidsvisioner för Piteå.

Nej Anders, vi behöver inte en sorglig ursäkt från en styrande socialdemokrat, vi behöver ett nytt politiskt styre, både här i kommunen och i landet i övrigt.