Insändare REPLIK / Med anledning av: vänsterpartiets uteslutning av Amineh Kakabaveh.

Trodde faktiskt inte att Vänsterpartiets partistyrelse skulle sjunka så djupt att man uteslöt Amineh Kakabaveh, den vänsterpartist som vid senaste valet fick näst mest personröster efter Jonas Sjöstedt. En person som sedan hon kom till Sverige som flykting 18 år gammal följt och agerat för Vänsterpartiets feministiska plattform, citat " Samhället har inte agerat tillräckligt kraftfullt när det gäller hedersrelaterat förtryck, ibland med hänvisning till rätten att få utöva sin kultur".

Men Amineh Kakabaveh har ju då fått veta att hon drev de hedersrelaterade frågorna på fel sätt.

När hon 2015 skrev en debattartikel om moralpoliser som terroriserar kvinnor i Stockholms förorter så fick hon veta att hon spred rykten och kallades för husblatte = ras/klassförrädare.

Amineh har bland annat också följt Vänsterpartiets antirasistiska strategi som säger "att kritisera de krafter som i religionens namn vill föra samhället in i en mer konservativ riktning som inskränker kvinnors och HBTQ-personers rättigheter" bland annat när hon kritiserade Jonas Sjöstedt för ett möte tillsammans med enbart manliga, religiösa företrädare i Stockholmsmoskén med kopplingar till Muslimska brödraskapet.

Men sanningen om Vänsterpartiet är ju att det i dag är ett toppstyrt parti som med alla medel vill få vara med och bestämma och för det är man beredd att göra vad som helst.

Jag var inne på Vänsterpartiets hemsida och såg en bild på Jonas Sjöstedt hållandes armarna i kors sägandes att han blev vänsterpartist för att han ville vara med och skapa ett jämlikt samhälle som är bra för alla.

Jag förmodar att Jonas Sjöstedt med det menade att han kommer att vara med och stötta förslaget om slopad värnskatt för han kan ju inte tänka sig att fälla en socialdemokratisk regering.

Jag är en av de vänsterpartister som uppskattat Amineh Kakabaveh och hennes kamp för demokrati och mot hedersförtryck, vilket innebär att sannolikheten för att jag vid nästa val kommer att rösta på Vänsterpartiet nog är mindre än 0.