"När ska SD stoppa hat och mobbing?"

8 maj 2019 18:00

Med anledning av att Jimmie Åkesson nyss varit i stan och av en insändare av Sture Åström i PT 190507 så skulle jag vilja dela med mig av dessa ytterst kloka – och fruktansvärda – ord och en berättelse från en av mina FB-vänner.

Jag påstår inte alls att Åström har något att göra med drevet och hatet mot Greta, däremot kan man ju undra vad Åkesson säger. Håll till godo:

I förrgår, precis innan sängdags, fick jag beskåda ett stort gäng vuxna personer hata mot ett barn, mot en ung tjej på 16 år. Dom mobbade, dom var sexistiskt grova i munnen om henne, dom hånade hennes utseende och att hon har Asperger.

Gick man in på dessa kräks profilsidor, så var det SD-folk, de gillar Åkesson, de hatar Löfven, de hatar Greta, de gillar Ungern och de gillar andra länder där demokratin är hotad.

Övervägande var män.

Samma "män" som sitter och pekar med hela sin rasisthand mot män från andra länder.

En skrev "hon är byxmyndig" - han fick flera "gilla" - av män. Så ni SD-folk - när ska ni ta tag i "era egna", när de går igång på en ung tjej på 16 år - som bedriver en kamp för sin och alla andra unga människors framtid?

Greta har inte sagt att hon är någon expert, ingen forskare har heller sagt att hon någon expert - däremot säger de att hon är klok att se problemen och är väl insatt i det hon kämpar för och emot.

Förstår att denna klokhet och vishet skrämmer skiten ur er – för är det något som är en bristvara hos SD-folket, så är det just klokhet och vishet.

Över 50 000 barn mobbas varje år i Sverige.

Cirka 40 barn tar sina liv på grund av mobbing.

Barn gör som sina föräldrar. Så SD-folk - när ska ni börja agera mot detta? När ska ni våga sätta ner foten och säga högt: "Stopp, sluta mobba"?

Nu har ni länge tittat på, många av er är delaktiga i mobbingen, någon lägger en klen kommentar "barn ska inte bli utsatta" – woow – modigt! Nä, klent och ryggradslöst är det.

Och ni tysta röster – ni är faktiskt inte så mycket bättre ni – att inte ha så mycket ryggrad, så att man inte visar civilkurage och säger ifrån offentligt när detta sker är sanslöst dåligt och fegt!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gunnar Lundström