Internet – en plats av sorgsenhet nu

26 juli 2019 14:25

Jag har spelat dator största delen av mitt liv, jag har även använt internet sen det första modemet och när man fick vänta 5 minuter på en bild att ladda.

Det är utan tvekan så att världen har kommit långt tack vare internet, däremot så har jag undrat mer och mer om vi alltid varit så här arga?

Jag är såklart inte omänsklig och har själv mina fel, speciellt då det gäller saker jag inte gillar. Att vi alla är människor och kan göra fel är inte det jag funderar på.

Alla möjliga människor, från journalister till farmor på Facebook, har eller kommer förmodligen få möta ett öppet hat och ett hat som ibland blir verklighet. Varje dag när jag är i cybervärlden om det är i spel eller sociala medier så ser jag grova övertramp, allt från personangrepp till hot om våld. Till och med jag som inte är journalist eller politisk involverad har blivit kontaktad och hotad.

Är det så att vi människor alltid burit på denna kapaciteten till hat eller är det bara internet som möjliggör hatet att visas?

Jag säger saker som redan sagts, men jag som person känner inte längre igen mig när jag spelar eller är i cybervärlden. Den plats som jag växt upp med och känt har varit en trygg plats, där jag fått upptäcka och utforska idéer samt träffat många vänner har blivit en plats av sorgsenhet.

Jag hoppas att trenden bryts och att människor kan börja se människan framför skärmen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stefan Lestander