Förnuftet kommer att segra

2 augusti 2019 16:02

REPLIK / Med anledning av: artikeln "M-ledaren: "Är ingen klimatförnekare" (31/7).

I PT:s artikel, som handlade om klimatet, angrep kommunalrådet Anders Lundkvist (S) M-ledaren Håkan Johansson för att han höll med Runar Sögaard att klimatförändringarna inte orsakas av människa och jag kan bara hålla med Runar och Håkan i det fallet, eftersom inga bevis finns framlagda för att det skulle vara så.

Satellitmätningar visar att Jordens medeltemperatur varit konstant sedan 1999, trots att utsläppen av CO2 ökade dramatiskt under senaste 20 åren. FN:s politiska klimatpanel IPPC har under 30 år inte kunnat visa på att CO2 gör jorden varmare. Ingen av IPPC:s prognoser eller datasimuleringar har varit i närheten av att förverkligas.

Statistik visar att vi att vi inte är mer utsatta för extremväder nu än tidigare. Ändå haglar det alarm om följderna av en varmare planet orsakat av CO2. Oron över klimatförändringarna har alltid funnits och främst hos dem som vill göra sig viktiga, eller söker makt/pengar. Det verkar IPPC ha sysslat med i sin bluffpropaganda, eftersom de inte kan bevisa sina påståenden.

Jorden har existerat i 4,5 miljarder år. Ändå spår miljöfanatikerna världens undergång på att jordens snittemperatur ökat med några tiondelar senaste 30 åren. Miljöpartiet påstår att förra sommarens värme är bevis för allvarlig klimatkris och lilla Greta, som vill att alla ska strejka för att stabilisera klimatet.

Det kollektiva medvetandet har gjort många människor inaktuellt medvetslösa. De har själva slutat tänka och litar blint på alarmisterna. Övertygelsen om CO2:s effekt om uppvärmningen har blivit som en religion och som i andra religioner av detta slag, sitter profeterna på piedestaler i en dimma av okunskap, högmod och dåligt omdöme. Förnuftet kommer dock att segra. Det handlar bara om när?

Deras religion kommer att ramla ihop som ett korthus om några år, når det inte längre går att förneka verkligheten, att fortsatt ökning av CO2 utsläpp inte resulterat i någon nämnvärd uppvärmning. Det är solen som styr Jordens klimat, inte människan och det kommer forskarna framöver att enas om.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Orvo Hannlöv (SD)