REPLIK

Med anledning av ledaren "SD tvingarministrarna till dansdebatt" (19/3). 

Benjamin Ivansson ondgör sig över att SD vill slopa danstillstånden och säger att just detta sker under en exploderande viruspandemi som håller på att slå sönder Sveriges ekonomi. Är det inte just därför man ska slopa danstillstånden för att minska smittspridning? Att dra in danser på krogar får väl anses som lindriga åtgärder jämfört med att personer kanske smittas och dör på grund av att danserna fortgår.

 

Benjamin Ivansson är även nöjd med att Sverige förbjudit folksamlingar på över 500 personer, trots att andra länder har en annan uppfattning, och har stannat på tio personer i stället. Skolorna borde man stänga också så att föräldrarna och andra äldre inte smittas.

Nu börjar man att backa i Sverige och stänger gränserna, men alla andra länder ligger före med att förbereda sig på vad som kan komma inom olika områden. Det är i alla fall min uppfattning.

 

Här har man inte tagit coronaviruset och smittan på allvar, istället har man bagatelliserat det till en vanlig förkylning. Myndigheterna tycks tro att viruset inte är farligt så länge som man inte skapar panik, detta trots att viruset sprider sig över hela världen. Och även i Sverige.

Vi får verkligen hoppas att smittan inte sprider sig här som den gjort i många andra länder.