Insändare Det var då ett j-la tjat om bensinpriser! Talet om att det inte är dyrare nu än på 80-talet då bensinpriset var under 4 kronor/liter bevisar ju bara att folk inte kan räkna.

Jag förstår påståendet om man tror att alla tjänar bortåt 100 000 kronor/månad men så är inte i verkligheten!

Många i dagens Sverige är fattigpensionärer som får försöka leva på 10 000 kronor (som dessutom beskattas!) och många av dessa bor dessutom på landet där affären dragits in, även bank, läkarvård, tandvård samt skola har dragits in.

Man måste köra bil för att besöka de uppräknade platserna som ofta ligger en mil bort, enkel väg (man måste ju hem också) så det blir minst två mil vid varje besök.

För dessa lågavlönade är bensinen en livsnödvändighet, pensionen har ju inte stigit nämnvärt under årens lopp för denna grupp, tvärtom.

Att leva på tiotusen i månaden som dessutom ska beskattas är nästan omöjligt med dagens priser.

Man undrar hur de styrande tänker, om de överhuvud taget är utrustade med detta sinne.

För det första stal dom vår ATP-kassa (den som vi sparat från vår lön för att använda till vår pension) och sen alla dessa nedskärningar som orsakar en fördyring som vi inte har pengar till.

Snacket om att bensinen inte blivit dyrare är rent skitprat!

Vi vill ju hälsa på barn, barnbarn, släkt och vänner och bekanta för de kommer sällan till oss, det är vi som får ta oss till dem, detta har regeringen effektivt satt stopp för.

Vi har inte råd längre!