En annan sida av Putin

Ledarskribenterna inom borgarmedia är upprörda.

23 augusti 2017 16:36

Sydsvenskan: Stone dansar efter Putins pipa. Sveriges Radio tycker Stone “jamsar” med Putin. Svenskan kallar dokumentären för ”gaggig”.

Hörde vi sådana upprörda tongångar när vi såg den kletiga “dokumentären” om Bildt? Eller när Reinfeldt satt och masserade Tony Blairs ljumskar på bästa sändningstid?

.

Oliver Stones intervju med Putin är en seriös journalistisk bragd eftersom tittarna får ta del av en uppriktig och intellektuellt ärlig redogörelse för Rysslands ledares syn på förhållanden mellan USA och Ryssland, världsläget och historiken bakom detsamma.

.

Man kunde naturligtvis misstänka att hyllningskörerna i etablissemangsmedia skulle utebli, eftersom denna ägnar all sin kraft åt att svartmåla “Ryssen” till förmån för den “goda” amerikanen, som dyker upp här och där, senast i samband med månförmörkelsen över USA som de svenska läsarna av någon outgrundlig anledning skulle vara intresserad av.

.

USA har ägnat drygt sju decennier åt att förinta jämlikhetsrörelser världen över och i synnerhet den största vänsterkraften av dem alla: Ryssland.

USA lyckades 1991 fälla sovjet tack vare lyckosamt fulspel och en ostabil president (Jeltsin) men kriget mot socialismen var naturligtvis inte över i och med detta. Amerika har fortsatt med upprustning och stöd till extremister i sin eviga kamp mot jämlikhet och solidaritet.

.

Olivers Stones intressanta program, Putin enligt Oliver Stone (SVT), visar en mänsklig och insatt sida av Rysslands president Putin, långt från den demon som finanselitens mainstream media ständigt tvingas påskina.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Drejby