Dagens politik – ett osannolikt scenario

Lage Hortlund (SD) skriver om sin syn på socialism och kollektivism.

12 augusti 2019 15:33

Aldrig tidigare i historien har Sverige varit så kollektivistiskt som i dag. De styrande betraktar Sverige som världens socialkontor som de skattebetalande medborgarna ska tvångsbekosta.

Socialismens princip, åt var och en efter behov, gäller nu inte bara Sverige utan hela världen.

I motsats till kommunismen har den svenska socialdemokratin inte misslyckats kapitalt och en mildare form av socialism i ett högteknologiskt land hade kunnat fungera, där man inte i första hand förstatligat företagen utan kollektiviserat medborgarnas inkomster med skyhöga skatter på snart sagt allt, vilket kunnat accepteras när även den privata standarden stigit.

Den borgerliga oppositionen som hela tiden kämpat emot socialdemokratins en gång vinnande koncept är av någon outgrundlig anledning nu för detta, när de pragmatiska socialdemokraterna fått lämna över makten till teoretikerna som arbetar vidare mot slutmålet, socialism i världsformat.

Centerpartiet och Liberalerna har gått över till den socialistiska sidan, Kristdemokraterna stödjer dem i den viktigaste frågan migrationspolitiken och Moderaterna har gjort det och är fortfarande väldigt vilsna i vad de tror är politiskt korrekt.

Ett osannolikt scenario för några årtionden sedan.

Man brukar säga att Sverige har åtta socialdemokratiska partier vilket inte är ett orimligt påstående. Sju av dem skiljer sig emellertid avsevärt från det åttonde relativt nya, Sverigedemokraterna. Som inte accepterar Sveriges roll som världens socialkontor.

En äldre begränsad socialdemokrati i så fall som fungerat väl, där kostnaderna kan klaras av och den svenska strävsamma kulturen och livsstilen med hög levnadsstandard kan fortleva. Där totalitära ideologier som shariakulturer inte får fotfäste och tar över och demokrati och jämställdhet bevaras.

Tvärtemot de sju andra partierna som med hull och hår omfamnat den utomordentligt problematiska multikulturalismen med parallellsamhällen, våld, bränder, nogo-zoner, otrygghet etcetera.

Visst är det tragiskt att se gammal borgerlighet tas över av socialister när segern äntligen stod för dörren efter murens fall. Mänskligheten tycks emellertid vara sig lik.

Ett samhälle som går för bra får hybris och alla möjliga destruktiva idéer slår rot, som massbidragsinvandring och klimathysteri, tills en ny uppryckning blir nödvändig. Förhoppningsvis finns en sådan i sikte till valet 2022.

Det minst socialistiska partiet i dagens Sverige är således Sverigedemokraterna, hur överraskande det än kan låta för den oinvigde.

Där kan den forna borgerligheten och pragmatiska socialdemokrater samlas, under socialkonservatismens fana nu när liberalismen spårat ur i världssocialism.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lage Hortlund (SD)