Rösta V för miljö, demokrati och kvinnorätt

22 maj 2019 09:45

Varför hör man så lite om det där EU-valet och är det ens värt att gå och rösta på söndag? För oss som bor här långt upp i norr kan EU kännas som en avlägsen och byråkratisk gigant och att vår röst i valet är obetydlig. Så är det inte.

EU påverkar oss i väldigt hög utsträckning, både våra kommuner och myndigheter, men även i vår vardag.

Det handlar naturligtvis inte bara om snus och gurkor utan påverkar väldigt mycket mer. Fler än hälften av våra lagar stiftas i EU. I dagsläget handlar det exempelvis om huruvida vi ska behålla systemet med sommar- och vintertid eller ett förbud mot användandet av plastartiklar.

Mycket av det som beslutas i EU påverkar dig och mig varje dag. Därför är det viktigt att bidra med din röst den 26 maj.

En röst på Vänsterpartiet i EU-valet kommer att bidra till en klimatpolitik som prioriterar en rättvis klimatomställning där de som bär ansvaret för utsläppen också får betala för konsekvenserna.

Den makt som fossilindustrins lobbyister har i EU i dag måste brytas och de handelsavtal som upprättas ska leva upp till Parisavtalet. Din röst kan vara med och påverka detta.

En röst på Vänsterpartiet i EU-valet kommer att bidra till en mer solidarisk och human flyktingpolitik i Europa. I EU i dag sker en gradvis anpassning till rasistiska och högerextrema krafter och dessa måste vi motverka. Den högerpopulistiska politik som vinner mark i Europa behöver stoppas. Din röst kan vara med och påverka detta.

Kampen för kvinnors rättigheter har sällan varit så aktuell som nu. I förra veckan infördes ett förbud mot aborter i delstaten Alabama, men även i EU finns flera länder med restriktiva abortlagar. En röst på Vänsterpartiet kommer att bidra till stärkt arbete för kvinnors rättigheter. Din röst kan vara med och stärka den feministiska politiken i EU.

Det är värt att gå och rösta på söndag. Din röst påverkar och du kan vara med i kampen för en human, solidarisk och miljöstark politik i EU. Rösta på Vänsterpartiet i söndagens EU-val.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Bergström (V) Brith Fäldt (V) Piteå