DEBATT / REPLIK Först får en av Sveriges främsta fackliga företrädare, vår statsminister smäll på fingrarna av KU för att han inte lärt sina egna hur man hanterar svensk lagstiftning. Varken hur den så kallade ”Offentlighetsprincipen” bör gälla och hanteras eller hur den av honom så omhuldade ”Arbetsrättsprincipen” ska hanteras när man sparkar en ”bångstyrig” generaldirektör.

.

Med anledning av: Debattartikeln ”Allt färre ska försörja allt fler nu” publicerad 5 juni.

.

Vi har väl alla hört Löfven i kraftiga och ibland svulstiga ordalag tala om för alla och envar att: ”I Sverige ska svenska lagar gälla!” Men tydligen inte för alla.

Nu har även regeringens handgångne män inom LO uttalat sig om kommunernas försämrade ekonomi och gör som brukligt är i sådana sammanhang; Skyller på oss pensionärer! Vi är alldeles för många! Och alldeles för dyra i drift.

Torvaldsson har äntligen insett att vi är alldeles få som ska försörja alldeles för många! Men, som den socialdemokrat han är, skyller han naturligtvis på den åldrande befolkningen och på de minskande skatteintäkterna, som den största boven i dramat.

Men Torvaldsson du verkar inte vara särskilt insatt i ämnet. Bland annat så låtsas du inte om att du vet att den fastighetsskatt som vi villaägare betalar numera går till kommunernas kassor istället för statens. Så vitt jag vet får alla villaägare, precis som jag, betala 0,75 procent i fastighetsskatt varje år till kommunen, så detta borde ha stärkt inte försvagat kassan.

Torvaldsson har dessutom mage att låtsas om att den egentliga orsaken till den försvagade välfärden inte existerar. Inte med ett ord låter Torvaldsson ordet invandring komma över hans läppar. Trots att både han, jag och alla andra skattebetalare vet att det är den enorma invandringen under de senaste åren, som är den stora ”konsumtionsvarg” som fullständigt håller på att sluka vår välfärd, i kombination med att vi själva har producerat alltför många bidragstagare som inte på något sätt medverkar till att kommunernas skattkistor fylls.

Nej, i stället gör Torvaldsson, som de flesta ansvariga politiker gör, skyller på oss pensionärer som i deras ögon har blivit alltför många, och dessutom har mage att kräva för mycket.

Men till dig Torvaldsson vill jag säga: Att nu har du gått för långt! Alldeles för långt.

Själv har jag både studerat fem och ett halvt år på högskola, fött två samhällsdugliga barn och alltid arbetat och betalat skatt och fortfarande betalar skatt, till detta samhälle!

Att jag då vid uppnådd pensionsålder tycker att det är min rätt att få ta del av vår så kallade välfärd är väl det minsta man kan begära.

Du borde skämmas Torvaldsson som anklagar den enda grupp i Sverige som har arbetat, betalat skatt och sett till att vi byggt upp den välfärd vi har i dag, för att parasitera på kommunernas kassor!

Karl-Petter Torvaldsson, anklaga aldrig mig eller någon annan pensionär för att tillhöra den utsugande gruppen när det i själva verket är vi som betalat för att sådana som du fått tillgång till vår välfärd!