Inte lätt att vara norrbottning

20 februari 2017 07:02

Jag har alltid gillat att bo i Piteå. En lagom stor stad med trevliga invånare, nära till flygplats då jag reser en hel del i mitt jobb, samt många fina byar med närhet till vår fantastiska natur. Som boende i Norrfjärdensområdet är jag glad att vi fortfarande får ha både butik, bensinstation med mera kvar.

Nu börjar jag dock känna en väldig frustration över hur socialdemokraterna med kirurgisk precision monterar ner Sverige i allmänhet och landsbygden och Norrland i synnerhet. Från min egen horisont ser jag hur Landstinget, numera Region Norrbotten, höjer skatten för oss vanliga skattebetalare samtidigt som man lägger ner hälsocentraler på löpande band, utan att ha någon plan för hur blodflödet i stort ska stoppas.

En ny skattehöjning är nog att vänta inom kort, trots att servicen till oss medborgare minskar kontinuerligt.

Regeringen, med Socialdemokraterna och det alltmer krympande Miljöpartiet som vapendragare samt den tillväxtfientliga Sjöstedt ofta ivrigt påhejande, gör ju allt för att försvåra för oss som bor utanför tullarna i Stockholm. Alliansen införde den så kallade sjöfartsmiljarden 2014 som skulle finansiera bland annat isbrytning i hamnarna i norra Sverige. Den har nu Löfven och comapani tagit bort vilket innebär ökade kostnader för sjöfarten, främst i den norra delen av Sverige.

Nu vill våra tre vänsterpartier införa en kilometerskatt – en straffskatt på upp till 26 kronor/mil för lastbilar och som vanligt så slår den ju hårdast för oss med långa avstånd. Svårt att skicka timmer och annat gods i Norrland med tunnelbanan eller på cykel.

Som att nu detta inte vore nog så eldar den gråtmilde Sjöstedt upp sina anhängare med darrande röst, och varnar för att privata företag minsann är farliga varelser som snor dina skattepengar och drar till Jungfruöarna i Västindien.

Förbjud därför vinster i välfärdsföretagen som sysselsätter flera hundra tusen personer inom vård, skola och omsorg.

Nu hoppas och tror jag att fler och fler svenskar och pitebor inser hur farlig politik som vår regering och Vänsterpartiet driver och att vi är värda något bättre efter nästa val.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Johansson Gruppledare Moderaterna Piteå