Vårens nyheter i glassboxen består av en mix av allt från klassiska pinnar med chokladtäcke och en nostalgiväckande päronglass till flera isiga varianter. Trenden med kex och kakor i glassen fortsätter även i år med Magnums vita choklad- och kakdröm och Ben & Jerrys jordnötspuck. Förvisso goda glassar, tycker panelen men de får i år stå tillbaka för mer läskande varianter och spännande smakkombinationer.

Isglassen skördar stora framgångar, två av tre i topp är just isglassar och bäst av alla tycker panelen att Solero organic juicy lemon är. Till utseendet ser den inte så speciell ut, men när testdeltagarna sätter tänderna i den får den stående ovationer från nästan samtliga ? barn som vuxna. Bakom ett lager av citronisglass gömmer sig en citronfyllning som påminner om lemon curd.

En oväntad och sur citronsmak som balanserades upp av fyllningen inuti, är omdömet från en av glasstestarna.
Artikelbild

| "Jättegod", säger Nora, 7 år, om nyheten Kärleksbåten med hallon och lakrits när årets glassar provsmakas.

 

Ännu mer förvånande är att en lakritsdränkt båt kniper andraplatsen. Lakrits brukar ofta dela människor i två läger och sällan gå hem hos barn.

Jättegod, tycker Nora, 7 år, och många andra instämmer.

För dem som är känsliga för laktos finns flera sorter att välja på i årets utbud. Från Hemglass hittar vi den chokladtäckta jordgubbsglassen Mega hit och Sia Glass har sin Kola sandwich. Att miljöpåverkan är en viktig aspekt för konsumenter i dag är något som också glasstillverkarna börjat snappa upp. Vinnarglassen marknadsförs som både ekologisk, vegansk och lokalproducerad.

mat