Sköt flickvän av misstag – döms till fängelse

9 oktober 2019 13:00

En 32-årig man i Malmö döms till fängelse i två och ett halvt år för att av misstag ha skottskadat sin flickvän. Enligt mannen skulle han lära sin flickvän att skjuta med en revolver mitt i januarinatten 2017 i en park i Malmöstadsdelen Rosengård. Kvinnan berättade i rätten att 32-åringen sköt tre gånger i luften, men när han sänkte vapnet träffades hon i höften.

Hon fick livshotande skador när kulan skadade hennes ben, livmodern och äggstock. En läkare som vittnat i rätten har uppgett att skadan innebär att kvinnan förmodligen aldrig kan föda barn.

Mannen var narkotikapåverkad vid händelsen och döms nu för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Han ska också betala ett skadestånd på närmare 87 000 kronor till kvinnan, som är i 20-årsåldern.

Vid själva händelsen uppgav mannen för SOS Alarm att de blivit attackerade av okända män och han bad sin flickvän om att ljuga om detta, men under rättegången erkände 32-åringen brotten. Dagen efter händelsen anhölls flera andra män misstänkta för mordförsök, men de släpptes kort därefter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!