Polisen är mycket förtegen om vad som pågår men bekräftar att en insats gjorts.

– Det stämmer att vi har en insats men det är inget som allmänheten behöver vara orolig för, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Handlar det om ett eftersök?

– Jag går inte in på några detaljer i nuläget men vi går ut med information när vi bedömer att vi kan göra det, säger Liv Fahlén.

Uppdatering 18.10: Frågetecknen kring polisinsatsen börjar rätas. Enligt uppgifter från polisen till NSD har två män gripits i Rosvik. Fordonet som männen färdades i ska ha varit efterlyst.

Polisen misstänker att männen har varit inblandade i en stöldvåg som svept över Storheden i Luleå. Enligt uppgift rör det sig om stulna varor från Jula och Jysk. Männen ska också ha försökt bryta upp en container vid XXL.

Uppdatering 18.28: Männens efterlysta bil siktades av polis tidigare under dagen uppger NSD. Samtidigt hade polisen tur då polishelikoptern redan var i luften i ett annat ärende med lägre prioritet. De misstänkta männen kunde till slut gripas på plats i Rosvik utan att någon biljakt ägde rum.

Polisen ska ha genomfört en husrannsakan i bilen där det enligt uppgift påträffades stöldgods som sätts i samband med stölderna på Storheden.

Uppdatering 18.50: Polisen går ut med information om att en polispatrull försökt stoppa en bil i Rosvik men att föraren inte stannat på polismans tecken. Patrullen tappade kontakten med bilen, men kort därpå påträffades två män som kunde kopplas till bilen.

I samband med en husrannsakan i männen bil hittas stöldgods som kan kopplas till en stöld i Luleå. Männen grips misstänkta för stöld, samt ringa narkotikabrott.

Männen, som är i 20-25-årsåldern, anhölls efter förhör av åklagare.