Studenter visade en massa media

Drygt tjugo blivande journalister visade vad de lärt sig under sin treåriga utbildning Journalistik och medier.

4 juni 2019 17:30

På tisdagen var det mingel på LTU i Piteå, där avgångsstudenter fick visa upp sina slutproduktioner med inriktningarna text, radio och tv.

De har jobbat med lite större arbeten och på pappväggarna som stod i långa rader, kunde man läsa en mängd fylliga reportage signerade textstudenterna. I filmsalen visades ett tiotal tv-produktioner under dagen, en del närmare 20 minuter långa. Radiosändningarna var också schemalagda i rummet bredvid. Ett av dem var inslaget om Piteås bilburna ungdom med arbetsnamnet "En kväll på epaparkeringen" som Jenny Olli gjort.

– Jag fick idén ganska sent om att göra inslaget. Det var inte så lätt eftersom det är så hög musik och höga motorljud kring eporna, säger hon.

Hon fick ändå en lärorik inblick i epakulturen och konstaterar att Piteå under 2016 var Sveriges tredje a-traktortätaste kommun efter Sundsvall och Uppsala.

Linnea Larsson och Anna-Karin Selström Lundin går textinriktning och tycker att de lärt sig mycket under de tre åren.

– Man klarar att ta en diskussion mycket bättre. Källkritik är också något man blir väldigt bra på, säger Anna-Karin Selström Lundin.

Linnea Larsson, som helst skriver om vintersport och travsport, tycker att det är lättare få fram en känsla med bild och ljud.

– Men text är svårare. Att kunna skriva så att det blir samma känsla är en konst, säger hon.

Det är andra året som den lite festligare tillställningen anordnas i och med att avgångsstudenterna är färdiga med sina slutproduktioner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Catrin Renlund 0911-645 16

Ämnen du kan följa