SD positiva till valet av Trump

Positivt överraskad  – det är Robert Håkansson, Altersbruk, ordförande för SD i Norrbotten, över det faktum att Donald Trump nu valts att styra i USA.

9 november 2016 13:26

– Jag är positivt överraskad, men kan förstås inte säga hur hans presidentskap kommer att se ut, det får vi se om fyra år då han har suttit sin mandatperiod. Men däremot är det roligt att se att någon som varit så nedskriven i media och så förhandstippad att förlora, nu när rösterna är räknade faktiskt har slagit hela etablissemanget på fingrarna, säger Robert Håkansson som drar paralleller till sitt eget parti.

– Det måste jag säga att det finns en viss igenkännelse från vårt perspektiv, vi blir också väldigt styvmoderligt behandlade i media och annat, säger Håkansson som menar att sedan inte oftast blir som media rapporterat.

– Vi såg sak hända i somras med Brexit, säger Håkansson och syftar på den folkomröstning som Storbritannien höll om huruvida landet ska stanna kvar i EU eller lämna unionen. Då vann oväntat lämna-sidan.

Robert Håkansson anser att det bara är att gratulera amerikanarna som gått och röstat och fått den president de valt – något som på sikt kan vara en vinst för hela världen.

Hur kan det påverka oss i Norrbotten och Piteå?

– Att det skulle få någon direkt påverkan på kommunpolitiken tror jag inte. Det skulle vara om han lyckats med allt han sagt att han ska göra under valrörelsen – ta hem jobben till USA och stärka den egna inre marknaden, då kan det naturligtvis påverka oss. Norrbotten och Sverige exporterar mycket, säger Håkansson som dock poängterar att det är USA:s val och att man valt att se om sitt eget hus.

– De visar ingen hänsyn till vår inre marknad.

Själva valkampanjen anser han dock varit både smutsig och full av pajkastning:

– Det är den smutsigaste valrörelsen jag varit med om, jag har aldrig sett något värre, det har varit så vinkat åt båda håll.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!