Det var när Anna Eliasson körde bil utanför Havsbadet som en olycka sånär inträffade.

– Jag håller på med hästar på Pitholm och var ute i ett ärende med bilen. Jag körde på gamla Pitsundsvägen och det var mörkt ute. Plötsligt ser jag en rörelse vid sidan av vägen. Jag bromsar hårt och ser att det är tre personer som går där på vägen. De var mörkt klädda och hade inte tillstymmelsen till reflex på sig. Det var tur att det inte var halt för då hade det kunnat gå illa och bilen börjat sladda, säger Anna Eliasson.

Upprörd efter händelsen satte hon sig ner och skrev ett upprop/insamling på facebook. Hon berättade vad som hänt och uppmanade företag att skänka reflexvästar och reflexer. Det som skänktes skulle hon personligen överlämna till Havsbadet, där de promenerande flyktingarna bor.

Artikelbild

| Reflexvästarna hade en strykande åtgång.

Uppmaningen tog skruv och ganska snabbt hade hon fått ihop omkring 250 reflexvästar. På onsdagen satte hon sig i bilen och körde ut till Havsbadet.

– Jag försökte förtvivlat att få tag i någon ansvarig ute på Havsbadet som skulle kunna ta emot västarna men jag gick bet.

Till slut fick hon tag på en lärare på NBV som jobbar med undervisning där ute, som tog emot henne.

Västarna fick hon dela ut i ett klassrum och en intilliggande lokal. På bara några minuter var västarna slut.

– Jag hoppas det gör lite skillnad i alla fall. Utan reflexer är det bara en tidsfråga innan en olycka händer. Det vore förfärligt. De har ju inte kommit hit för att bli påkörda.