Polisen fortsatt förtegen om rånen

Ett rånförsök, tre rån och ett misstänkt människorov sysselsätter för närvarande polisen i Piteå. I dagsläget väljer man att lägga locket på.

Polisen är fortsatt förtegen om utredningsläget för flera rån som och rånförsöket som inträffat i Piteå den senaste månaden (Arkivbild)

Polisen är fortsatt förtegen om utredningsläget för flera rån som och rånförsöket som inträffat i Piteå den senaste månaden (Arkivbild)

Foto: Jens Ökvist

Piteå kommun2019-11-20 16:28

Rånförsöket mot en ung man i fredags och rånet mot i kvinna i söndags visade sig inte vara de enda våldsbrotten som anmälts till polisen i Piteå de senaste dagarna. Som PT berättade i går hörde en ung person av sig till polisen i måndags och anmälde att hen råkat ut för en händelse som polisen just nu rubricerar som rån och misstänkt människorov. Polisen hade i tisdags inte hunnit höra brottsoffret, och kriminalkommissarie Aron Backman är förtegen om utredningsläget.

– Personen är ännu inte hörd, men det är inplanerat och kommer att ske i närtid. I övrigt har jag ingen information att gå ut med just nu, säger han.

Det gäller även de andra två rånen i helgen och rånet mot en ung man som inträffade den 13 oktober. Backman säger att utredningar pågår. Han vill inte uppge om det finns några misstänkta.

–  Berättar vi mer i det här läget kan det förstöra utredningen, säger Backman.

Polisen har tidigare uppgett att de inte ser något samband mellan de två rånen som inträffade i helgen, som ledde till att personerna som överfölls skadades och fick uppsöka sjukvård för att få sina skador omsedda. Backman uttrycker sig inte lika kategoriskt på onsdagen, utan hänvisar till att utredningen måste ske förutsättningslöst.

– Vi måste vara open minded, och förutsättningarna kan ändras under utredningen, säger han. Men just nu har jag inget mer att berätta. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!