Piteåföretag vinner kungligt pris

Piteåföretaget Lundqvist trävaru AB har vunnit Kungliga ingenjörsvetenskapsakademiens pris för att på bästa sätt utnyttja digitaliseringens möjligheter. Företaget har gått från att vara ett traditionellt trävaruföretag till ett där kunden själv beställer och dokumenterar sitt nya hus på webben.

2 februari 2018 13:32

Utmärkelsen är en del av projektet Smart industri, som drivs i Kungliga ingenjörsvetenskapsakademiens, IVA:s, regi. Ytterligare en rad företag och organisationer så som Tillväxtverket, Automation Region, ABB, Siemens, Teknikföretagen AB Volvo och ÅF står bakom projektet. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra företag som utnyttjar den nya digitala tekniken samt att stimulera företag som inte kommit lika långt att ta nästa steg.

Prisutdelningen ägde rum i Stockholm under torsdagen. Bland de övriga nominerade fanns bland andra Boråsföretaget Atacac, ett textilföretag med både butik och provrum på nätet och Älmhultsföretaget Fanhultstvätten, som följer varje plagg digitalt och erbjuder kunderna en helhetslösning för personalkläder.

Första priset är en studieresa utomlands som skräddarsys efter Lundqvist trävarus inriktning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Frida Enberg 0911–645 00

Ämnen du kan följa