Nya ledningen ser ljust på framtiden

En större organisation är ett måste för att överleva i mediebranschen. Men köpet av PT och Norran kommer inte utan förändringar.

Lennart Foss, vd för NTM, och Mats Ehnbom, vd för Norrbottens Media, gästade Piteå-Tidningen på fredagen för att prata om framtiden.

Lennart Foss, vd för NTM, och Mats Ehnbom, vd för Norrbottens Media, gästade Piteå-Tidningen på fredagen för att prata om framtiden.

Foto: Christoffer Markström

Piteå kommun2019-10-04 16:50

Efter lunch på fredagen var Lennart Foss, koncernchef på NTM, och Mats Ehnbom, vd på Norrbottens Media, på plats på Piteå-Tidningen för att informera personalen om framtiden. NTM köper upp PT och Norran via Norrbottens Media och de fyra titlarna bildar sedan det nya bolaget Norr Media AB.

– I den medievärld vi lever i idag så är man inte stark när man är ensam, utan man behöver samarbeta och samverka. Norr Media blir ett urstarkt medieföretag med fantastiska möjligheter att göra skillnad. Storleken gör oss ännu mer attraktiv som partner och det ska vi utnyttja, säger Mats Ehnbom, som även blir vd för Norr Media.

Den nya organisationen kommer att medföra förändringar – men hur omfattande vill varken Ehnbom eller Foss gå in på.

– Jag kan inte svara på den frågan och jag vill inte svara på den, för vi har inte tittat på det här. Jag vet inte ens hur många reportrar PT har. Det är fel att gå in i den typen av funderingar, vi är inte där än, säger Lennart Foss.

Köpet går igenom den 1 november om allt går som det ska.

– Vi kommer att ta tag i det efter 1 november och då kommer vi att sätta oss ner med våra fackliga kamrater och diskutera hur det ska se ut. De förändringar vi behöver göra kommer vi att göra så fort det bara går.

När det gäller papperstidningen tror Lennart Foss inte på tidningsdöden.

– Det är massor med människor som läser papperstidningen och som vill ha den. Visst, de är lite äldre och det är inte så många yngre som läser papperstidningen. Därför måste vi klara av att hålla två fokus, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!