Mor och son dömda för nätbedrägeri

Mamman och sonen behövde tjäna pengar och började sälja saker på Tradera. Men när de utvecklade affärsidén gick det snett, och nu är de dömda för nätbedrägerierna.

17 februari 2017 11:50

En av de lurade är en man i en by utanför Piteå, som aldrig fick de tatueringsprylar han betalat 549 kronor för. Pitebon är en av elva personer blev blåst av nätbedragarna, som är bosatta i Skåne.

Det var när den 29-årige sonen flyttade hem till sin mamma i samband med en separation som duon bestämde sig för att sälja saker mamman inte längre behövde på Tradera för att dra in lite pengar. Ett Traderakonto öppnades i mammans namn och sonen skötte försäljningen av prylarna.

Det var då han kom på att affärsidén kunde utvecklas genom att sälja varor som fanns att köpa på Ebay. När deras kund köpt varan på Tradera skulle 29-åringen i sin tur beställa den på Ebay och få den skickad till kunden.

Men köparna fick aldrig några varor trots att det betala in pengar. Förutom Pitebon, som aldrig fick sitt tatueringskit, handlar det om klockor, kameror och aktiveringsarmband som sålts för några hundralappar styck, totalt varor för cirka 5 000 kronor.

Sonen hävdade att han tänkt beställa varorna från Ebay, men att det saknades pengar på mammans konto. När kunderna inte fick sina varor slutade det med polisanmälningar och åtal för bedrägligt beteende.

Mamman döms av Lunds tingsrätt till villkorligt och 40 dagsböter. Sonen har sedan tidigare en dom på 80 dagsböter och villkorligt för narkotikabrott, som nu även innefattar nätbedrägerier De döms också att gemensamt betala tillbaka pengarna plus ränta till kunderna som de lurat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christina Simma

Ämnen du kan följa