Lundkvists söker ny samarbetspartner

Gasellföretaget Lundkvist trävaru AB i Öjebyn söker ny samarbetspartner och satsar på export till Norge.

12 oktober 2017 16:00

Delägarna Jens Lundkvist och Samuel Holmström (vd), konstaterar inte utan viss stolthet att Lundkvist trävaru AB blivit gasellföretag för fjärde året i följd.

– Vi växer med 30 procent varje år, säger Jens Lundkvist.

Under 2014 omsatte företaget 25 miljoner kronor. Förra året ökade omsättningen till 56 miljoner kronor med bibehållen lönsamhet.

– De positva resultaten har legat på drygt 13 procent, redovisar Holmström.

Han uppger att i år beräknas omsättningen öka till nära 68 miljoner kronor och vd:n och delägaren Jens Lundkvist sparar inte på krutet.

– Nu kommer vi att satsa på export till Norge, säger Samuel Holmström.

Han uppger att det finns en efterfrågan på de mindre byggnader Lundkvists trävaru specialiserat sig på. Norge har likt Sverige infört regler kring "Attefallshus", men i grannlandet omfattar det också garage och förråd.

Expansionen i företaget gör att Lundkvists vill stärka musklerna genom att ta in en ny samarbetspartner.

– Vi tänker inte bli uppköpta. Men vi för diskussioner om samarbete. Det blir klart om några månader men vi vet inte i dagsläget i vilken form samarbetet kommer att ske, säger Holmström.

Han och Jens Lundkvist uppger att idén om att utöka fabriken hänger kvar. Ett tag ville företaget förvärva en intilliggande tomt men den köptes av grannen Crossfix.

– Så nu är alternativet att flytta hela företaget till annan plats. Eller göra som Lindbäcks, bygga ytterligare en fabrik någonstans, säger Jens Lundkvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Norin 645 00