Jägarna-stjärnan kan prisas i helgen

I helgen kan skådespelaren Rolf Lassgårds prisas som årets ambassadör på Älvsbyns näringslivsgala. "Jag blir jätteglad över att ha blivit nominerad", säger han.

Rolf Lassgård beskriver Älvsbyn som ett andra hem efter åren i rollen som polisen Erik Bäckström.

Rolf Lassgård beskriver Älvsbyn som ett andra hem efter åren i rollen som polisen Erik Bäckström.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Älvsbyns kommun2019-10-21 09:06

På lördag är det dags för Älvsbyns näringslivsgala. Ett av de sju priserna är Årets ambassadör där skådespelaren Rolf Lassgård är nominerad.

– Jag blir jätteglad över att ha blivit nominerad till årets ambassadör. Åren med inspelning av Jägarfilmerna och serien Jägarna har gjort att det känns som att komma hem när jag närmar mig Älvsbyn, säger han till galans hemsida.

Priset kan tilldelas en privatperson, ett företag, en organisation, en förening, en tjänsteperson med mera och utdelas utifrån insats och engagemang som är eller har varit av stor vikt för Älvsbyns kommun.

Förutom Rolf Lassgård är även superhästen Makethemark nominerad.

– Makethemark har överträffat alla våra förväntningar under de år han tävlat. Det här är en riktigt smart häst med en otrolig vinnarskalle, säger ägarna Adam Nilsson och Anton Nilsson.

Den tredje som kan prisas i kategorin är Nyckelbryggeriers vd Mia Grenmark Köhler.

– Jag kommer alltid att vara Älvsbyns ambassadör så länge jag lever. Jag blev rörd till tårar när jag fick beskedet att jag blivit nominerad, säger hon till galans hemsida.

De övriga priserna som ska delas ut är Årets nytänkare, Årets småföretag, Årets unga företagare, Årets företag, Årets trotjänare och Årets senior. De nominerade presenterades för en månad sedan och juryn (och nomineringsgruppen) består av Företagarna, LRF, Älvsby handel, Business by women och näringslivskontoret i Älvsbyn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!