Hellströms bygger för Wibax

Hellströms bygg AB i Öjebyn har tagit hem uppdraget att bygga ut kemikalieföretaget Wibax kontor för 40 miljoner kronor.

14 april 2019 10:30

– Vi har räknat på detta under en månads tid och vi är förstås jätteglada över uppdraget från Wibax som är en ny kund för oss.

Det säger Samuel Hellström, vd för Hellströms bygg AB med 100 anställda. Företaget omsätter cirka 300 miljoner kronor. Nu späs den på sedan företaget kammat hem ordern att bygga ut Wibax kontor med 1 300 kvadratmeter.

Wibax fastighetschef Andreas Wiklund berättar att 75 kontorsplatser ska utökas med 36 kontorsrum i ett som han säger kreativt kontorslandskap. Lokalerna kommer att byggas i två våningar ovanpå de befintliga produktionslokalerna på Backcity. I projektet ingår också bygge av nytt laboratorium och kontrollrum.

Samuel Hellström säger att arbetena går igång inom kort.

– Vi måste göra en grundförstärkning av produktionslokalerna där vi ska sätta in betongstommar, säger Hellström.

De arbetena inleds inom en månad.

– Nu fortsätter projekteringsarbetena och efter semestern kommer det att vara full fart på plats. Bygget passar perfekt in i vår planering, säger Hellströms vd.

Han uppger att orderboken är välfylld. Just nu bygger Hellström Coops nya butik vid Norra ringen.

– Just nu håller vi på med installationsarbeten av kyla och el. Vi ligger tidsmässigt bra till. Butiken ska ju öppna efter semestern, säger han.

Hellströms är också totalentreprenör vid Lundqvist trävarus nya husfabrik på Haraholmen.

– Nu gör vi invändiga arbeten i kontorsdelen och vi har rest stommarna till produktionshallen. Vi följer tidsplanen som säger att fabriken ska vara inflyttningsklar till hösten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Norin 0911-645 00

Ämnen du kan följa