Flera fall av rattfylleri och misshandel

Händelserna som inträffade natten till söndagen innefattade bland annat misstänkt rattfylleri och misshandel.

Norrbotten2019-10-20 08:36

Det var en natt med normal arbetsbelastning. Fyra personer omhändertogs för fylleri. Polisen utförde även ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterade i någon brottsmisstanke. En bilist i Gällivare bötfälldes för trafikbrott.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:58 Misshandel, Luleå
Polis beordras till en krog i centrum med anledning av en misshandel. Två män var inblandade, varav den ena sprang från platsen. Patrullen höll förhör och upprättade anmälan gällande misshandel. Den man som var kvar på platsen kördes av patrullen till akuten.

01:27 Rattfylleri, Gällivare
Polis beordras till Mandolinstigen där en bilist kört in i en snödriva. Föraren, en ung man, lämnade därefter platsen. Någon timme senare påträffas han. Föraren misstänks för rattfylleri och bilnycklarna omhändertogs med syfte att förhindra brott.

01:39 Rattfylleri, Kiruna
En patrull kontrollerade en bilist i Kiruna. I bilen färdades två kvinnor i 30-års åldern. Båda medtogs för provtagning och förhör, då de visade tecken på att vara påverkade av narkotika. Föraren misstänks för drograttfylleri och ringa narkotikabrott, och körkortet omhändertogs. Passageraren misstänks för ringa narkotikabrott.

02:18 Rattfylleri, Piteå
En patrull kontrollerade en fordonsförare i centrala Piteå. Föraren, en man i 25-års åldern, medtogs för provtagning och förhör. Han misstänks för rattfylleri.

02:40 Misshandel, Luleå
En ordningsvakt på ett hotell i centrum ringde till polisen, då en man blivit slagen. Patrullen höll förhör och upprättade en anmälan. Den misshandlade mannen behövde inte uppsöka vård.

Två viltolyckor, i Pajala och Kalix, anmäldes till polisen under natten. Det finns inga uppgifter om att någon person skadats i samband med olyckorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!