Pasta från havet

Det är trevligt att servera hela middagen i väl tilltagna portionsskålar. Här fylls de med pasta, lax, räkor och späda grönsaker.

14 januari 2020 13:26

Pasta med fisk och skaldjur

För 4 personer, 25 minuter

4 bitar skinn- och benfri lax, ca 500 g

100 g skalade räkor

100 g sockerärter

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

300 g torkad tagliatelle

2–3 tomater

dill

2 msk olivolja med citronsmak

Gör så här:

1. Koka pastan i rikligt saltat vatten enligt förpackningens anvisning. Lägg sockerärterna i en annan kastrull. Slå upp den färdiga pastan i durkslag och låt vattnet rinna av till kastrullen med sockerärter. Krydda pastan med svartpeppar och ringla över en knapp matsked olivolja med citronsmak.

2. Skär fisken i kuber med tre centimeters sidor. Stek dem i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Beräkna stektiden till ett par minuter, avsluta med att lägga i räkorna och samtidigt dra pannan från värmen.

3. Lägg upp pastan i portionsskålar. Fördela lax, räkor och sockerärter över och droppa över olivolja med citronsmak. Garnera med dill och tomat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!