Fyra berusade åtalas för grovt rattfylleri

Berusade och drogade bilförare är tyvärr ganska vanligt i trafiken, vilket märks på åtalen. Fem personer har samma dag åtalats för rattfylleri eller grovt rattfylleri.

17 november 2015 14:11

Det första åtalet rör en Kirunabo i 60-årsåldern, som stoppades av polis i en by i Övertorneå kommun. Provtagning visade att han hade 1,89 promille alkohol i blodet och han åtalas nu för grovt rattfylleri, trots att han förnekar brott.

Nästa åtal rör en Luleåbo i 35-årsåldern, som körde motorcykel berusad på Varvsgatan i Luleå. Han saknar dessutom mc-körkort och åtalas både för grovt rattfylleri och olovlig körning, brott som han erkänt. Mannen hade 1,01 promille.

2,35 promille

Högsta alkoholhalten hade en Luleåbo i 70-årsåldern, som med 2,35 promille i blodet stoppades i Korpilombolo. Han hävdar dock eftersupning och förnekar brott, men åklagaren anser sig kunna styrka sitt åtal med hjälp av vittnen och experter.

I Korpilombolo stoppades öven den man i 50-årsåldern som visade sig ha 1,57 promille alkohol i blodet. Han åtalas både för grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Den yngste mannen, en 25-åring från Östersund, var narkotikapåverklad när han stoppades i Kalix. Han åtalas för rattfylleri, olovlig körning och narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!